Limonlu Mantarlı Hindi Sote

Limonlu Mantarlı Hindi Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım hindi göğüs
  • Yarım kilo mantar
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Limonlu Mantarlı Hindi Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hindilerimizi küp küp doğruyoruz.
  2. Üzerine yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve yarım limonu sıkıp karıştırıp buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz.
  3. Bir aya soğanı küp küp doğruyoruz.
  4. Mantarlarımızı temizleyip,gelişigüzel doğruyoruz.
  5. Kestane mantarı kullandım. Kültür mantarları yahut istiridye mantarı da kullanabilirsiniz.
  6. Bir tabak içerisine on ve mısır ununu karıştırıyoruz.
  7. Dinlenmeyi biraktigimiz hindiler dolaptan çıkartıp bu un karışımı içerisine koyup her tarafını una buluyoruz.
  8. Yağlarızı alıp ısındıktan sonra yüksek ateşte unladığımız hindiler pembeleşsiye kadar tavayı sallayarak pişiriyoruz.
  9. Pişen hindiler bir tabağa alıyoruz birebir tavanın içerisine soğanımızı ekliyoruz ve pembeleşesi kadar pişiriyoruz.
  10. Pembeleşen soğanlarımızın üzerine mantarlarımızı ek edip bir cins karıştırıyoruz.
  11. Suyunu mantarlarınızın üzerine baharatlarımızı tuzumuzu ek edip suyunu çektiriyoruz.
  12. Suyunu çektikten sonra hindilerimizi ek edip kısık ateşte 5 dakika bütün lezzetlerin birbirine geçmesini bekliyoruz.
  13. Kendimizi tabağımız alıyoruz ben üzerine biraz susam maydanoz ek ederek servis yaptım.

Ağız tadıyla yemek dileğiyle 💕💕💕💕.

Limonlu Mantarlı Hindi Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Sote Tarifi (2 Kişilik)
Tek Kişilik Harika Sufle
Havuçlu Kabak Tarator
Cevizli Burgu Çörek
Kabak Sıyırma
Karnabahar Salatası
Hdabla | © 2025 |