Patatesli Velibah Tarifi

Patatesli Velibah Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı silme şeker
  • Yarım paket insant maya
  • Tuz
  • 12 su bardağı un (kontrollü olun ,ele yapışan yumuşak bir kıvam olacak)

İçi için;

  • 6 tane orta uzunluk haşlanmış patates
  • Tuz
  • İsteğe bağlı kaşar

Kızartmak için;

  • Yeteri kadar sıvı yağ

Patatesli Velibah Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kabına ılık su ,maya, şekeri ekleyip karıştıralım ,5 dakika etkinleşmesini bekliyelim, daha sonra yavaş yavaş unu tuzu ekleyip hamuru yoğuralım.
  2. Kıvam alınca üstünü kapatıp havalar sıcak olduğu için çabucak mayalanıyor yarım saatte mayalanıyor.
  3. Hafif un serpiştirip hamurumuzun havasını birkaç dakika daha yoğurup mayasını alalım, 10 bezeye bölüp haşlamış ezmiş olduğumuz patatesimizi tuzunuda ekleyip 10 eşit kesime bölelim, bezeleri parmak uçlarımızla hafif büyütün.
  4. Ortasına patatesi koyup hamurumuzun etrafını hafif hareketlerle uçlarını kapatıp zıt çevirelim bütün bezelere tıpkı süreci yapıp üstünü pak bir havluyla kapatalım.
  5. Tek tek oklavayla çok bastırmadan oklavayla büyütelim ,hafif yağlanmış tavada gerili önlü kızartalım ve tereyağı sürüp sıcak sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Patatesli Velibah Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ek Gıda Yumurtalı 7+ ay
Bülbül Yuvası
Kıymalı Rulo
Ustasından Orjinal Trileçe
Çanak Pasta
2 Malzemeli Diyet Kek Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |