Mangal Tadında Tavuk Kanat Tarifi

Mangal Tadında Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk kanat

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Acılı isterseniz pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mangal Tadında Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kanatların üzerine bıçak ile çizikler atalım. Hem imaj olarak hem lezzetin içe geçmesi için daha hoş oluyor💯.
  2. Sosu için tüm gereçleri kaba alıp karıştıralım.
  3. Çizdiğimiz kanatları sosun içine alıp uygunca karıştıralım.
  4. Üzerini streç ile kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim. ( akşamdan yapsak daha lezzetli olur)👍.
  5. Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim.
  6. 250 derecede orta beğenilen fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. İstediğimiz üzere servis edelim. Ben bulgur pilavı salata ve pide ile servis ettim. Afiyet olsun 🤤.

Mangal Tadında Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simidi
Yulaflı Çıtır Omlet
Lezzet Garantili Tavuk
Kek Tarifi
Çim Jöle Cappucino
Pratik Kesme Yöntemiyle Lahana Sarması (Videolu)
Hdabla | © 2025 |