Fırında Balık

Fırında Balık Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo sardalya balığı
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

İsteğe bağlı;

  • 1 çay kaşığı pul biber

Fırında Balık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle taze aldığımız sardalyayı güzelce kılçıklarından arındırıyoruz ve yıkıyoruz.
  2. Sonrasında patatesleri soyup çok ince olmadan halka biçiminde dilimliyoruz. Soğanları da soyup halka formunda dilimliyoruz. Domatesleri ve limonları da tıpkı biçimde dilimliyoruz.
  3. Fırın tepsisine evvel balıkları sıralıyoruz. Üstüne patates, soğan, domates ve limonları koyuyoruz. Sarımsakları ikiye bölüp üstüne rastgele koyuyoruz.
  4. Son olarak zeytinyağ gezdirip, baharatları serpip, 180 derecede evvelden ısıtılmış fırına veriyoruz 40- 50 dakikada denetimi bir biçimde pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Fırında Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çörekotlu Tuzlu Kuru Pasta
Arap Dolması (Siirt Yöresi Etli-Ekşili-Acılı)
Karışık Dolma Turşusu
Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti
Puf Puf Limonlu Ve Yaban Mersinli Cupcake (Videolu)
Bayburt Usülü Yaprak Mantı
Hdabla | © 2025 |