Fırında Balık
Fırında Balık Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo sardalya balığı
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 adet limon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
İsteğe bağlı;
- 1 çay kaşığı pul biber
Fırında Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle taze aldığımız sardalyayı güzelce kılçıklarından arındırıyoruz ve yıkıyoruz.
- Sonrasında patatesleri soyup çok ince olmadan halka biçiminde dilimliyoruz. Soğanları da soyup halka formunda dilimliyoruz. Domatesleri ve limonları da tıpkı biçimde dilimliyoruz.
- Fırın tepsisine evvel balıkları sıralıyoruz. Üstüne patates, soğan, domates ve limonları koyuyoruz. Sarımsakları ikiye bölüp üstüne rastgele koyuyoruz.
- Son olarak zeytinyağ gezdirip, baharatları serpip, 180 derecede evvelden ısıtılmış fırına veriyoruz 40- 50 dakikada denetimi bir biçimde pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Fırında Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






