Ispanaklı Kremalı Somon

Ispanaklı Kremalı Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 dilim somon balığı
  • Yarım demet ıspanak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 30 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 kurutulmuş domates
  • 200 ml krema
  • Tuz karabiber

Ispanaklı Kremalı Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavada tereyağı eritip somunu ekleyin, tuz, karabiber, kekik ve fesleğeni serpip her iki taraftan 4-5 dakika kadar pişirin, tavadan alın.
  2. Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağı ekleyin, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip pişirin.
  3. Kurutulmuş domates ve ince kıyılmış ıspanağı ekleyip bir kaç dakika kavurun. Krema ekleyin, tuz ve karabiber. Somonu ekleyip üzerine sos dökün ve kapağı kapatıp 5-10 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Ispanaklı Kremalı Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tarçınlı Kek
Rengarenk Kış Salatası
Şişte Tavuk Tarifi
Kedi Dilli Pasta
Elma Sirkesi
Hamsiköy Sütlaçı
Hdabla | © 2025 |