Ispanaklı Kremalı Somon
Ispanaklı Kremalı Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 2 dilim somon balığı
- Yarım demet ıspanak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 30 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3-4 kurutulmuş domates
- 200 ml krema
- Tuz karabiber
Ispanaklı Kremalı Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tavada tereyağı eritip somunu ekleyin, tuz, karabiber, kekik ve fesleğeni serpip her iki taraftan 4-5 dakika kadar pişirin, tavadan alın.
- Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağı ekleyin, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip pişirin.
- Kurutulmuş domates ve ince kıyılmış ıspanağı ekleyip bir kaç dakika kavurun. Krema ekleyin, tuz ve karabiber. Somonu ekleyip üzerine sos dökün ve kapağı kapatıp 5-10 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Ispanaklı Kremalı Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










