Biber Dolması

Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-12 adet küçük dolmalık biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet büyük uzunluk domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Dolmaların üzerine kapak yapmak için;

  • 1 adet küçük uzunluk domates

Sosu için;

  • 1 kaşık salça
  • 2 su bardağı sıcak su

Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan doğranıp, yayvan bir tencerede zeytinyağıyla kavrulur.
  2. Soğan kavrulduktan sonra domates doğranıp içine atılır. Evvelden yıkanmış pirinç içine katılıp, kavurmaya devam edilir.
  3. Kavrulurken biberler yıkanıp başları çıkarılır.
  4. Pirinçler de kavrulduktan sonra içine tuz ve karabiber katılır. Güzelce karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
  5. Hazırlanan iç biberlerin içine eklenip orta uzunluk bir tencereye dizilir.
  6. Sosu için 1 kaşık salçaya sıcak su katılır, karıştırılır.
  7. Yıkanan domates kesilerek biberlere kapak yapılır.
  8. Hazırlanan sos biberlerin üzerinde gezdirilir. Sıcak su eklenir.
  9. Küçük ocakta altı açık biçimde 20 dk piştikten sonra altı kısılıp 30 dk daha pişirilir.

Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Köfte
Kandil Simidi
Susamlı Pekmezli Kurabiye
Kadayıflı Şerbetli Kek
Az Yağda Pişen Patates Kroket
Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |