Şeftalili Kek
Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 ml su bardağı
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri için:
- 2 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı fındık kırıkları
Sos için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerindeki kıtırlar;
- 40 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı un
Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt, şeker, sıvı yağ ve vanilya uygun bir kaba alınır ve 2 dk çırpılır.
- Kapta olan sosa üç yumurta eklenir ve tekrar mikserle 2 dk çırpılır.
- Son olarak kabartma tozu ve un eklenir karışana kadar çırpılır.
- 24 cm yuvarlak pasta kalıbına yağlı kağıt serilir.
- Kek harcı içerisine dökülür.
- Şeftaliler yıkanır ve kabuğu soyulur. İçindeki çekirdek çıkartılır ve yarım ay şeklinde doğranır. Kek harcın üzerine dizilir.
- Kıtır için tereyağ, şeker ve unu karıştıralım.
- Üzerine kıtırlar serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında 35-40 dk pişirilir.
- Çıkarmadan önce kürdan testi yapın.
- Üzerine sos için süt, şeker, un, tereyağı ekleyerek pişirelim.
- Kek fırından çıkartılır ve 2 dk sonra yapmış olduğumuz sos üzerine dökülür ve bir fırça yardımıyla her yerine dağıtılır.
- Kek 2 saat dinlendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






