Şeftalili Kek

Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 ml su bardağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı fındık kırıkları

Sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzerindeki kıtırlar;

  • 40 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı un

Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt, şeker, sıvı yağ ve vanilya uygun bir kaba alınır ve 2 dk çırpılır.
  2. Kapta olan sosa üç yumurta eklenir ve tekrar mikserle 2 dk çırpılır.
  3. Son olarak kabartma tozu ve un eklenir karışana kadar çırpılır.
  4. 24 cm yuvarlak pasta kalıbına yağlı kağıt serilir.
  5. Kek harcı içerisine dökülür.
  6. Şeftaliler yıkanır ve kabuğu soyulur. İçindeki çekirdek çıkartılır ve yarım ay şeklinde doğranır. Kek harcın üzerine dizilir.
  7. Kıtır için tereyağ, şeker ve unu karıştıralım.
  8. Üzerine kıtırlar serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında 35-40 dk pişirilir.
  9. Çıkarmadan önce kürdan testi yapın.
  10. Üzerine sos için süt, şeker, un, tereyağı ekleyerek pişirelim.
  11. Kek fırından çıkartılır ve 2 dk sonra yapmış olduğumuz sos üzerine dökülür ve bir fırça yardımıyla her yerine dağıtılır.
  12. Kek 2 saat dinlendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ballı Hardallı Mantar Sote Ve Kaşarlı Patates Püresi
Pizza
Patatesli Pratik Bir Kahvaltılık
Karpuzlu Soda
Aynı Gün İçinde Hazır Sirkesiz Pancar Turşusu
Renk Renk Lezzet Soteli Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |