Zeytinyağlı Bamya

Zeytinyağlı Bamya Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bamya
  • 2 adet orta uzunluk domates (küp küp doğranmış) ya da 1 domates rendesi
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak (ince ince doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (isteğe bağlı, ince ince doğranmış)
  • 1 adet limon suyu (bamyanın salyalanmaması için)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Zeytinyağlı Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bamya yıkanır, süzülür, peçeteyle ya da bez yardımıyla kurutulur.
  2. Bamyalar bıçak yardımıyla huni formunda kesilir.
  3. Geniş bir tencereye yağ konulur.
  4. Soğan ve sarımsaklar eklenir 2-3 dakika kavrulur. İstenirse ince kesilmiş biberler eklenir 1 dakika kavrulur.
  5. Domates ve salça eklenir. 2 dakika daha kavrulur.
  6. Bamyalar konulur. Karabiber, toz kırmızı biber, tuz ve limon suyu eklenir. Sıcak su eklenir. Bamyayı karıştırma tencereyi sallayarak yay.
  7. Kısık ateşte kapağı kapalı yaklaşık 25 dakika pişirilir (kapak kapalı olursa buhar içeride kalır, bamya daha süratli ve yumuşacık pişer. Açık bırakırsan suyunu çeker, bamyalar kuruyabilir) 10 dakika dinlendirilir. Servis edilir. Afiyet olsun 🩷

Zeytinyağlı Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli İrmik Tatlısı
Enfes Gronala
Hindistan Cevizi Dolgulu Muffin
Tahinli Patlıcan
Zeytinyağlı Enginar Çanağında İç Baklalı Kabaklı Yemek
Glutensiz Tuzlu Burger Ekmeği
Hdabla | © 2025 |