Glutensiz Kıymalı Pide
Glutensiz Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı glutensiz un
İç harcı için:
- Yarım kg kıyma
- Domates
- Biber
- Soğan
- Baharatlar
Glutensiz Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık suyu, mayayı ve şekeri kabımıza alıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Yoğurt, yağ, un ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurumuz yumuşak ve biraz ele yapışan bir hamur olmalı. 45 dk dinlendiriyoruz.
- Elimizi yağlayıp hamuru toparlayıp bezeler alıyoruz ben üç tane yaptım.
- Uzun bir halde açıp kıyma harcımızı koyup kenarlarını kapatıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında 10-15 dk denetimli olarak pişiriyoruz.
Glutensiz Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








