Glutensiz Kıymalı Pide

Glutensiz Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı glutensiz un

İç harcı için:

  • Yarım kg kıyma
  • Domates
  • Biber
  • Soğan
  • Baharatlar

Glutensiz Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık suyu, mayayı ve şekeri kabımıza alıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Yoğurt, yağ, un ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Hamurumuz yumuşak ve biraz ele yapışan bir hamur olmalı. 45 dk dinlendiriyoruz.
  4. Elimizi yağlayıp hamuru toparlayıp bezeler alıyoruz ben üç tane yaptım.
  5. Uzun bir halde açıp kıyma harcımızı koyup kenarlarını kapatıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200° fırında 10-15 dk denetimli olarak pişiriyoruz.

Glutensiz Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Poğaça
Kuşbaşı Etli Peynirli Pide
Kıymalı Şehriye
Sebze Sevdiren Enfes Salata
Sufle
Kabune Pilavı
Hdabla | © 2025 |