Yoğurt Çorbası
Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet et suyu
- Tuz
Sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Az sıvı yağ
Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremizin içine 2 yemek kaşığı yoğurt ve az su ekleyip karıştırıyoruz.
- 2 yemek kaşığı unu ek edip çırpıyoruz.
- Yıkadığımız pirinçleri ek ediyoruz karıştırıyoruz.
- Yumurtamızı, tuzu ve et suyumuzu da ek edip çırpıyoruz.
- Üzerine az daha su ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Pirinçleri pişene kadar kaynatıyoruz.
- Bir tavaya sıvı yağ ek ediyoruz 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip güzelce kızarana kadar pişiriyoruz, çorbanın üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







