Fırında Sebzeli Et Yemeği
Fırında Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kilo et (daha azını materyalleri tıpkı oranda azaltarak yapabilirsiniz)
- 100 gram kuyruk yağı
- 2 büyük soğan
- 4 orta uzunluk domates
- 4 küçük uzunluk patlıcan
- 8 adet sivri biber
- 6 diş sarımsak
- 1,5 yemek kașığı salça
- 1 su bardağı su
- Dilerseniz patates de ekleyebilirsiniz
Diğer gereçler (hem eti hemde zerzevatları karıştırırken koymanız gerekenler zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Tozbiber
- Pulbiber
- Yarım çay bardagı ayçiçek yahut zeytinyağı
Fırında Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak etlerimizi çok büyük olmayacak biçimde keselim. Öbür materyallerimizi de birebir oranda doğrayalım.
- Etimizin içine kuyruk yağı, sıvı yağ, salça, tuz, karabiber, pulbiber, kekik, tozbiber ekleyip karıştıralım.
- Tepsimizin içine patlıcan, domates, soğan, biber, sarımsak, sıvı yağ, kekik, tuz, tozbiber, pulbiber, karabiberi ve suyu alıp karıştıralım tabana yayalım.
- Sebzelerimizin üstüne etlerimizi üst üste gelmeyecek formda yerleştirelim.
- Tepsimizin üstünü yağlı kağıt ile örtelim (kağıdı yanmasın diye kırıştırıp ıslatın ben unuttuğum için sonradan yaptım) 200 derece fırında “ben fanlı ayarını kullandım” etler yumuşayana kadar 1 saat boyunca yağlı kağıtla pişirelim.
- Ardından kağıdı alıp fırını 180 dereceye getirip üstü kızarana kadar pişirelim yaklaşık 10-15 dakika sürebilir. Kızardığında fırından çıkartıp servis edelim. Afiyet olsun🥰
Fırında Sebzeli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













