Cevizli Tatlı

Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 1-2,5 su bardağı şeker
  • 2-3 su bardağı su

Hamuru için;

  • 1-125 gram margarin
  • 2-yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 3-1-1,5 su bardağı un
  • 4-1 çay bardağı irmik
  • 5-1 adet yumurta
  • 6-1 paket vanilya
  • 7-1 paket kabartma tozu

Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbet ocağa alınır 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakılır.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağı üzerine yumurta irmik eklenip yoğurulur.
  3. Ardından ceviz kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  4. Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.
  6. Avuç içinde beze biraz açılıp bıçakla form verilir, fırın tepsisine dizilir.
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  8. Soğuk şerbet sıcak tatlıya dökülür.
  9. En az 2 saat dinlendikten sonra servise hazırdır deneyeceklere afiyet olsun.

Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kebapçılarda Yediğimiz 10 Dakikada Lokanta Usulü Ezma
El Açması Börek
Haşhaşlı Rulo Kruvasan Poğaça
Üzümlü Kek Tarifi
Orman Meyveli Browni
Patates Çanağında Tavuk Sote
Hdabla | © 2024 |