Çiğ Börek
Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı su
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve tuzu karıştırıp içine denetimli olarak su ekleyin. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
- Soğanı rendeleyin ya da blenderdan geçirin. İç harcı gereçlerini karıştırın.
- Hamuru açın. Açılan hamurun yarısına iç harcı koyup, kapatın.
- Kızgın yağda pişirin. Afiyet olsun 😊
Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






