Bayatlamayan Çikolata Soslu Kek (Özel Tarifim)

Bayatlamayan Çikolata Soslu Kek (Özel Tarifim) İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 4 silme yemek kaşığı kakao
  • 1 adet limon rendesi (isteğe göre)
  • Yarım su bardağı kıyılmış ceviz (isteğe göre)
  • 2.5 su bardağı un
  • Kabartma tozu

Sosu için:

  • 1 paket süslü kare çikolata
  • 2- 2.5 yemek kaşığı su

Bayatlamayan Çikolata Soslu Kek (Özel Tarifim) Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurtayı pak ve kuru bir kaba alıp, üzerine bir tutam tuz ekleyerek çırpalım.
  2. Yavaş yavaş şekeri ilave edip beyaz bir köpük kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.
  3. Karışımın içerisine su, süt, kakao, erimiş tereyağımızı ve isteğe nazaran limon rendemizi ekleyip güzelce çırpalım.
  4. Unumuzu ve kabartma tozumuzu ek edip, güzelce çırpalım. En son iri kıydığımız cevizleri ekleyip, karıştıralım.
  5. Tabanını yağladığımız bir borcama kekimizi dökelim. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirdikten sonra fırının derecesini 150 ye alıp 15 dakika daha pişirelim.
  6. Çıkarmadan bir bıçak yardımıyla kekin pişip pişmediğini denetim edelim. Kekimiz piştiğinde soğumaya bırakalım.
  7. Sos için 1 paket çikolatayı benmari yöntemiyle eritelim.
  8. İçerisine suyumuzu ek edip süratlice karıştıralım. Güzel karıştırırsak çikolatamız topaklanmaz.
  9. Sosumuzu kekimizin üzerine döktükten sonra kekimiz servise hazır. Afiyet olsun 🙂

Bayatlamayan Çikolata Soslu Kek (Özel Tarifim) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İftar Masam 3
Semizotlu Makarna Salatası
Fırında Köfteli Patlıcan
Şerbetli Kek (Süt Vs Su)
Baklava Yufkası İle Börek
Kekstar Muffin
Hdabla | © 2025 |