Kekstar Muffin

Kekstar Muffin Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağı
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı portakallı meyve suyu
- Aldığı kadar un
Jel için;
- 1.5 su bardağı portakal suyu
- 1 su bu bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
Kekstar Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Aslında standart muffin tanımı hamuru için yumurtaları güzelce şekerle çırpmamız değerli. Süt, portakal suyu, sıvı yağı, kabartma tozu ve vanilya ile mikserden geçirdikten sonra aldığı kadar un ekleyebilirsiniz lakin 2. 5-3 su bardağı kâfi oluyor.
- Kullandığınız un markasına nazaran kıvam değiştiği için tam ölçü verip yanıltmak istemem.
- Hepsini güzelce çırptıktan sonra 180°lik evvelden ısıtılmış fırınında koymuş olduğumuz muffin kalıpları pişiriyoruz. Ağzını çok doldumayın ki aksi çevirdiğimizde alt kısmı çok kabarık olup jeller akmasın.
- Pişirmiş olduğumuz kekleri kalıptan çıkartıp soğumaya bırakalım.
- Jeli için; ocağa bir kap alalım portakal suyunu, nişasta ve şekerini koyu ve akışkan kıvam alana kadar çırpalım.
- Daha sonra keklerimizin orta kısımlarına dökelim. Tabi biraz soğuyup servis etmek daha hoş olacaktır. Dilerseniz jeli vişneli, çilekli de yapabilirsiniz tercih sizin:)
Kekstar Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




