Yabanmersinli Limonlu Cheesecake

Yabanmersinli Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Taban için;

  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 70 gram tereyağ

Cheesecake için;

  • 600 gram labne
  • 150 gram toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1 kaşık limon suyu

Sos için;

  • 2 su bardağı yabanmersini
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yabanmersinli Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için; tüm gereçleri bir tencereye alıp yoğunlaşana kadar pişirin. Çok koyu gelirse biraz su ekleyebilirsiniz.
  2. Taban için; bisküvileri parçalayıp tereyağını ekleyin. Tabana uygunca bastırarak yayın ve buzdolabına kaldırın.
  3. Cheesecake için; labnenin suyunu süzüp çırpın. Üzerine şekeri ekleyip tekrar çırpın. Farklı bir yerde krema, nişasta ve vanilini karıştırın.
  4. Daha sonra labneli karışıma ekleyip çırpmaya devam edin. Limon suyu ve limon kabuğunuda ekleyin.
  5. En son yumurtaları tek tek kırıp karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız tabanın üzerine yarısını dökün. Yaban mersinli sostan kaşıkla ekleyin. Üzerine cheesecake’in öbür yarısını dökün. En üste yeniden kaşıkla sostan koyun.
  6. Kabın dışını alüminyum folyoyla kaplayın içerisine su kaçmasın. Fırın tepsinin içine yerleştirin ve tepsiye sıcak su koyun.
  7. Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında yaklaşık 60 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çabucak almayın çatlama yapmasın. Kapağı yarı açık içinde dinlendirin.
  8. Daha sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve gerisinden dolaba koyun. Bir gece dinlensin mümkünse. Daha sonra üzerine kalan sosu koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Yabanmersinli Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ballı Hardallı Tavuk Kanat
Çikolatalı Enfes Pasta
Pancar Salatası
Spoonfull
Benekli Rulo Pasta
Ekmek Kızartması ( Bayat Ekmeklerinizi Değerlendirin )
Hdabla | © 2025 |