Lahmacun Tadında Nefis Börek
Lahmacun Tadında Nefis Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet baklava yufkası
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 120 gram tereyağı
İç harcı için:
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kaşığı su
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tepeleme zahter
Lahmacun Tadında Nefis Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı eritip soğumaya bırakalım.
- Yumurta kırıp ılımış olan tereyağını ek edelim çırpalım.
- Diğer taraftan uygun bir kaba sırası ile soğanı ince ince kıyalım, taze soğanı ince ince kıyalım, biberi ince ince kıyalım.
- Domatesi ince ince küp küp kıyalım, kıymayı ek edelim.
- Tuzu, karabiberi, kimyon ek edelim ve yoğuralım.
- Tepsiye yağlı kağıt yerleştirelim. Yufkayı üzerine alalım.
- Yufkanın üzerine fırça yardımı ile çokça sosu sürelim. Kenarlarını içe katlayalım ve tekrar bir yufka yerleştirip birebir biçimde devam edelim.
- Son kata görseldeki üzere kıymalı harçtan kaşık ile harçtan yerleştirelim.
- Harcın üzerini kaşığın ucu ile çok az sulandırma yapalım (3 yemek kaşığı kadar)
- 180 derece fırına 35 dakika pişmeye bırakalım.
- Rendelenmiş mozarela peyniri serpiştirelim ve peynir eriyene kadar fırında böreği pişmeye bırakalım.
- Fırından çıkmış olan börekleri dilimleyelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Lahmacun Tadında Nefis Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















