Limonlu Mini Cheesecake (24 Adetlik)
Limonlu Küçük Cheesecake (24 Adetlik) Tanımı İçin Malzemeler
Cheesecake için;
- 800 gram labne
- 200 gram krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 kaşık nişasta
- 1 kaşık un
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
Taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 75 gram tereyağ
Limon sos için;
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı su
- 4 kaşık şeker
- 1,5 kaşık nişasta
Limonlu Küçük Cheesecake (24 Adetlik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Limon sos yapılışı için; tüm gereçleri tencereye alıp karıştırın yoğunlaşınca altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Tabanı için bisküvileri çekip, üzerine yağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kalıplara birer kaşık koyup bardakla bastırıyoruz.
- Labneleri ve şekeri tel çırpıcı ile çırpıyoruz. Üzerine kremayı, nişastayı, unu ve vanilyayı ekleyip karışana kadar çırpıyoruz.
- Yumurtaları tek tek ekleyip çırpıyoruz. Kaplara tek tek döküp evvelce ısınmış fansız 170 derece fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 30 dakika sürüyor.
- Pişirirken fırının içerisine bir kap su koymayı unutmayın. Fırından çıkıp dinlenen cheesecakelerin üzerine soslarını döküp, buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun 😋
Limonlu Küçük Cheesecake (24 Adetlik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






