Limonlu Mini Cheesecake (24 Adetlik)

Limonlu Küçük Cheesecake (24 Adetlik) Tanımı İçin Malzemeler

Cheesecake için;

  • 800 gram labne
  • 200 gram krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 kaşık un
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta

Taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 75 gram tereyağ

Limon sos için;

  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı su
  • 4 kaşık şeker
  • 1,5 kaşık nişasta

Limonlu Küçük Cheesecake (24 Adetlik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limon sos yapılışı için; tüm gereçleri tencereye alıp karıştırın yoğunlaşınca altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
  2. Tabanı için bisküvileri çekip, üzerine yağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kalıplara birer kaşık koyup bardakla bastırıyoruz.
  3. Labneleri ve şekeri tel çırpıcı ile çırpıyoruz. Üzerine kremayı, nişastayı, unu ve vanilyayı ekleyip karışana kadar çırpıyoruz.
  4. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpıyoruz. Kaplara tek tek döküp evvelce ısınmış fansız 170 derece fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 30 dakika sürüyor.
  5. Pişirirken fırının içerisine bir kap su koymayı unutmayın. Fırından çıkıp dinlenen cheesecakelerin üzerine soslarını döküp, buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun 😋

Limonlu Küçük Cheesecake (24 Adetlik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Yumusacik Nutellali Kek(az Malzeme Çok Lezzet )
Evde Pratik Peynirli Pide Tarifi
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Kremalı Mantar Çorbası
Tarçınlı Kurabiye (Kahve Yanı)
Makarna Cipsi
Hdabla | © 2025 |