Rulo Pasta
Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 âdet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Krema için 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe bağlı kremşanti (ekleyebilirsiniz daha hafif olur)
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince bir halde yayın.
- 10-12 dk pişirin kek çok kızarmasın, ince kalsın.
- Krema için süt, un, nişasta, şeker ve yumurtayı tencereye ekliyoruz daima karıştırıyoruz.
- Koyulaşınca ocaktan alıyoruz. Vanilya ve tereyağını ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Kek pişer pişmez fırın kağıdı ile çabucak rulo yapıyoruz ki çatlamasın bu türlü 1—2 dk bekletiyoruz.
- Soğuduktan sonra açıp kremayı sürüyoruz içine ben muz attım siz isterseniz çilekte damla çikolata da katabilirsiniz.
- Tekrar rulo yapıp buzdolabına soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca servis edebilirsiniz.……………. Afiyet olsun………………….
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









