Etli Nohut Tarifi

Etli Nohut Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk kavanoz dolusu nohut (ortalama 10 12 kişilik)

Nohutu ıslamak için;

  • 3 4 litre ılık su

Haşlamak için;

  • 3-4 litre kaynar su (sonra süzün )

Yemek için;

  • 1 soğan orta yada büyük boy
  • 1 1 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 8 10 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı toz pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Et (dondurulmuş evvelden kavurup dondurucuya koyun sonra kullanın)

Etli Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak evvelki akşamdan ılık suda nohutları ıslıyoruz sonraki gün de birinci evvel suyundan süzüyoruz ve yeni kaynamaya yakın 3 4 litre suda 45 dakika pişiriyoruz kaşıkla ezildiğinde pişmiş demektir o vakit altını kapatın.
  2. Başka tencereye yağı alın soğanı doğrayın az kavurun sonra salça baharat ve tuzu atın biraz karıştırın sonra nohudu ve suyundan fazla koymadan soğan kavurduğumuz tencerenin içine atıyoruz sonra karıştırın tesirde dondurucudan direkt çıkarın ve içine atın 5 dakika kısık ateşte pişirin.
  3. Sonra et bizatihi boşlayacaktır sonra servise hazır şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.

Etli Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaptandan Enfes Evde Steak Döner
Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Adana Böreği (Bülent Börek)
Ayvalı Meze
Vişneli Kek
Cookie
Hdabla | © 2025 |