Pastane Poğaça( Bol Susamlı )

Pastane Poğaça( Bol Susamlı ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 2,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • Kaşar peyniri

Dışı için;

  • 3-4 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su

Pastane Poğaça( Bol Susamlı ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel margarinimizi uygun bir tava da eritelim ve yoğurma kabımıza dökelim sırasıyla yoğurt, yumurta, sıvı yağımızı koyalım ve güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra unumuzu ve kabartma tozunu koyup yoğuralım kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan ceviz den biraz büyük toplar alalım ve avucumuzun içinde açalım, içine kaşar peynirini koyalım ve kapatalım.
  4. Bir tabağın içine susamı dökelim ve öbür bir tabağada pekmezi su ile inceltelim sırasıyla poğaçaları evvel pekemezli suya sonra susama batıralım ve yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Evvelden ısıttığımız fırında kızartalım kızarmasını ortada denetim edelim yapanlara afiyet olsun.

Not:Un eklemeyi dikkatli yapalım hamurumuzu çok sert yapmayalım.

Pastane Poğaça( Bol Susamlı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Lorlu Kasık Dökmesi
Kıbrıs Tatlısı
Karamelli Trileçe
Elmalı Cevizli Muhallebi
Tuzlu Kurabiye
Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |