Taze Reyhanlı Sıcak Kısır
Taze Reyhanlı Sıcak Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı midyat bulguru
- 1 adet kuru soğan
- 1 dış sarımsak
- 2 adet köy biberi
- 3 adet taze soğa1 tutam maydanoz dereotu ve taze nane
- 1 tutam taze reyhan
- 6-7 adet marul yaprağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz, toz tatlı biber, kimyon, kuru nane, kekik, sumak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım küçük uzunluk limonun suyu
Taze Reyhanlı Sıcak Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru tencereye koyalım, üzerine iki bardak su koyalım, evvel orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar denetim ederek pişirelim. Soğuması için derin bir tabağa alalım.
- Diğer tarafta tavaya yağı koyalım, yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı koyalım bir dk kavuralım, sonra çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberi ekleyip karıştıralım. Salçaları katıp, karıştıralım bir iki dk karıştıralım.
- Sonra bulgurun üzerine bu salçalı karışımı sıcak olarak karıştıralım. Öbür gereçleri tuz, baharat serpelim karıştıralım.
- Marulu yıkayıp ince doğrayalım. Reyhani ince doğrayalım, taze soğanı küçük doğrayalım, başka yeşillikleri de küçük doğrayıp, hepsini bulgur biraz soğuduktan sonra yeşilikleri katıp karıştıralım.
- Limon suyu döküp tekrar bir karıştıralım. Servis tabağına alalım afiyet olsun.
Taze Reyhanlı Sıcak Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









