Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz)

Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet havuç (büyükse 2 yeterli)
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 çay kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı kuru dut tozu (şeker olarak)
- 1 + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı tam buğday unu ya da yulaf unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 10-15 adet dövülmüş ceviz
Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba havuçları rendeliyoruz.
- Kuru dutu şeker olarak kullanmak için rondoda toz haline getiriyoruz.
- Hamur kabına yumurtaları kırıp köpürterek çırpıyoruz.
- Üzerine dut tozunu ve rendelediğimiz havuçları ek ediyoruz.
- Kekimiz bu biçimde hafif ıslak olacaktır lakin istemezseniz havuçların suyunu sıkarak hamura ekleyebilirsiniz.
- İçine kalan öteki gereçleri de ek ederek çırpmaya devam ediyoruz.
- Kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltıyoruz ve 180 derece ısıttığımız fırında pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun 🌸
Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




