Fasülye Kızartması
Fasülye Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilodan az fasulye (dilediğiniz kadar)
- 3 adet sivri domates
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Fasülye Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri temizleyip, haşlayalım. Suyunu süzelim.
- Domatesin kabuklarını soyup, rendeleyelim yahut robottan çekelim.
- Domates sos için 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsağı ve domates rendesini suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekince tuz ve karabiber ekleyip, altını kapatalım.
- Fasulyeyi kızartacağımız tavayı ocakta ısıtalım. İçine 5 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip yağı kızdıralım.
- Fasulyeleri ekleyip, evvel bir yüzünü sonra da öteki yüzünü kızartalım ve servis tabağına alalım.
- Üzerine domates sosunu ekleyip servis edelim. Afiyet şifa olsun😇.
Fasülye Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











