Eli Böğründe Alternatifi
Eli Böğründe Alternatifi Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kuş başı et
- 3 adet kur soğan
- 3 adet domates
- 4-5 adet yeşil biber
- 3-4 adet patates
Sosu için;
- 1’er kaşık domates ve biber salçası
- Yarım çay bardağından fazla sıvı yağ (etin yağ oranına nazaran değişir)
- 1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı biber, kekik
- 1 bardak su
Eli Böğründe Alternatifi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün zerzevatları etin boyutuna yakın doğrayalım lakin başka tabaklara koyalım.
- Eti ve zerzevatları görseldeki üzere tepsiye dizin.
- Sosu için; gereçleri karıştıralım ve üstelerine dökelim.
- Hiçbirini birbirine karıştırmadan kendi içinde karıştıralım.
- 240 derecede 40- 50 dakika fırınınızın ayarına nazaran üstü kızarana kadar pişirin.
Eli Böğründe Alternatifi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






