Mercimek Çorbası (Kemik Sulu)
Mercimek Çorbası (Kemik Sulu) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 er adet soğan – patates – havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 kavanoz ilikli kemik suyu
Mercimek Çorbası (Kemik Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları soyup rende yapın. Patatesleri küp küp doğrayın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Mercimeği yıkayıp kenarda suda bekletin.
- Tencereye sıvı yağ döküp soğanları kavuralım. 3 er dk ortayla patates ve havucu da ekleyelim. En son mercimeği ekleyip uygunca karıştırın.
- Kavrulan gereçlerin üzerine suyu ve kemik suyunu da ekleyip tuz atarak kaynadıktan sonra 10 dk pişirelim.
- Tencereyi mutfak taşına alarak çorba üzerine sevdiğiniz baharatları ekleyin ve mikserleyin. Tekrar ocakta bir kere daha kaynatın ve hazır. Afiyet olsun.
Mercimek Çorbası (Kemik Sulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






