Mercimek Çorbası (Kemik Sulu)

Mercimek Çorbası (Kemik Sulu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 er adet soğan – patates – havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 kavanoz ilikli kemik suyu

Mercimek Çorbası (Kemik Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları soyup rende yapın. Patatesleri küp küp doğrayın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Mercimeği yıkayıp kenarda suda bekletin.
  2. Tencereye sıvı yağ döküp soğanları kavuralım. 3 er dk ortayla patates ve havucu da ekleyelim. En son mercimeği ekleyip uygunca karıştırın.
  3. Kavrulan gereçlerin üzerine suyu ve kemik suyunu da ekleyip tuz atarak kaynadıktan sonra 10 dk pişirelim.
  4. Tencereyi mutfak taşına alarak çorba üzerine sevdiğiniz baharatları ekleyin ve mikserleyin. Tekrar ocakta bir kere daha kaynatın ve hazır. Afiyet olsun.

Mercimek Çorbası (Kemik Sulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Biber Dolma
Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba
Bisküvili Kolay Tatlı
Hardallı Patates Salatası
Tam Ölçülü Köy Ekmeği
Kuzu Göbeği Kavurması
Hdabla | © 2025 |