Karaköy Poğaça (Pastane Poğaçası)
Karaköy Poğaça (Pastane Poğaçası) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut tereyağ
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı şeker
- 30 gram yaş maya
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 4-5 su bardağı un (una nazaran farklılık gösterir ele yapışmayan bir hamur olmalı)
Karaköy Poğaça (Pastane Poğaçası) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçler yoğurma kabına alınır.
- Yağınız oda ısısında, suyunuzda olağan çeşme suyu sıcaklığında olmalı. Ilık su olmayacak.
- Hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğrulur.
- Daha sonra hamur bezeler halinde yuvarlanıp tepsiye alınır.
- Üzerlerine biraz bastırılarak yassı hale getirilir.
- Yarım saat tepside oda ısısında, daha sonra 70 derece fırında 10 dk mayalandırılır.
- Fırının derecesi 180 e getirilip kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😋.
Karaköy Poğaça (Pastane Poğaçası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






