Karışık Omlet

Karışık Omlet Tanımı İçin Malzemeler

  • Küçük uzunluk patates
  • Yarım domates
  • Yarım sevimli biber
  • Peynir (isteğe bağlı)
  • 1 tam yumurta
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri için:

  • Yeşillik
  • Çok az limon suyu

Karışık Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri küçük kareler halinde doğramakla başlıyoruz.
  2. Tavada yağ ısınınca birinci evvel patatesleri atıyoruz, rengi biraz değişene kadar (sonrasında çok koyu renkli olmasın diye).
  3. Devamında biberleri ek edip onu da kavuruyoruz.
  4. Domates en son giriyor, böylelikle patates ve biberleri sulandırmamış oluyor.
  5. Sonrasında peyniri ek ediyoruz. Zevke uygun nasıl bir peynir istiyorsanız. Dikkat edilmesi gereken bir husus peynirin evvelki materyallerle kıyasla daha kısa vakit ısıya maruz kalması.
  6. Yanmaması için 15-30 saniye kâfi olacaktır.
  7. Önceden çırpılmış yumurtamızı ek edip tam bir kalıp olarak pişmeye bırakıyoruz. Biçimi bozula bilir, canınız sağolsun).
  8. Son olarak yeşillik ve limon suyunu ek ediyoruz. Afiyet olsun).

Karışık Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Et Bonfile
2 Kişilik Pankek Tarifi
Sütlaç
Vişne Reçelli Islak Kek
Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar
Karamelize Şerbetli Revani
Hdabla | © 2025 |