Karışık Omlet
Karışık Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- Küçük uzunluk patates
- Yarım domates
- Yarım sevimli biber
- Peynir (isteğe bağlı)
- 1 tam yumurta
- Sıvı yağ
- Tuz
Üzeri için:
- Yeşillik
- Çok az limon suyu
Karışık Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri küçük kareler halinde doğramakla başlıyoruz.
- Tavada yağ ısınınca birinci evvel patatesleri atıyoruz, rengi biraz değişene kadar (sonrasında çok koyu renkli olmasın diye).
- Devamında biberleri ek edip onu da kavuruyoruz.
- Domates en son giriyor, böylelikle patates ve biberleri sulandırmamış oluyor.
- Sonrasında peyniri ek ediyoruz. Zevke uygun nasıl bir peynir istiyorsanız. Dikkat edilmesi gereken bir husus peynirin evvelki materyallerle kıyasla daha kısa vakit ısıya maruz kalması.
- Yanmaması için 15-30 saniye kâfi olacaktır.
- Önceden çırpılmış yumurtamızı ek edip tam bir kalıp olarak pişmeye bırakıyoruz. Biçimi bozula bilir, canınız sağolsun).
- Son olarak yeşillik ve limon suyunu ek ediyoruz. Afiyet olsun).
Karışık Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






