Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek

Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Tangzhong/ön pişirme için;
- Yarım su bardağından bardaktan biraz fazla tam yağlı süt
- Yarım su bardaktan biraz fazla su
- 4 silme yemek kaşığı un
Hamur için;
- 2 adet yumurta
- 3 silme yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı tam yağlı süt
- 1 paket instant maya
- 5 bardak kadar un (tercihen ekmek unu)
- 35 gram tuzsuz tereyağı
İçi için;
- Mozarella peyniri
- Sarımsaklı tereyağ karışımı
Sarımsaklı tereyağı karışımı için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Kıyılmış sarımsak
- Kıyılmış maydanoz + 1 tatlı kaşığı bal
Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencerede tüm tangzhong materyallerini topak kalmayana kadar orta ateşte çırpılır. Daha sonra karışım patates püresine benzeyince ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.
- Hamur yoğurma kabına ılınmış tangzhong koyulur. Üzerine un ve tereyağı hariç öbür tüm hamur materyalleri eklenir, karıştırılır.
- Un denetimli bir halde azar azar eklenir ve düzgünce yoğurulur. Ele yapışmayan hamur elde edildiğinde, yumuşak kıvamdaki tereyağ eklenip biraz daha yoğurulur. Daha sonra 1-2 saat ılık/sıcak yerde mayalanmaya bırakılır. Bu sırada başka bir tavada tereyağ eritilerek sarımsaklı tereyağ karışımı hazırlanır.
- Mayalanan hamura bir sefer yumruk atılıp söndürülür. Daha sonra 12 eşit modüle bölünüp başka farklı yuvarlanır. 10 dakika daha dinlendirilir.
- Her bir top 20-25 cm civarında oval olarak açılır. Her bir ovale fotoğraftaki üzere yatak kesikler açılır.
- Kesiksiz kısma evvel sarımsaklı tereyağ karışımından 1-2 çay kaşığı kadar koyulur. Karışımın büyük kısmı daha sonra kullanılmak üzere ayrılmalıdır.
- Üzerine mozarella peyniri de eklenerek rulo halinde sarılır.
- Tüm hamur bu biçimde yapılıp yağlı kağıt sarılı tepsiye yerleştirilir. 30 dakika tepsi mayasına bırakılır.
- Yeterince mayalanan hamurun üzerine yumurta fırçası kullanılarak süt sürülür. Evvelce 180 derece ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirilir.
- Bu sırada büyük kısmını bu süreç için ayırdığımız sarımsaklı tereyağ karışımına 1 tatlı kaşığı erimiş bal eklenip güzelce karıştırılır.
- Pişmiş olan ekmeklerin üzerine yumurta fırçası yardımıyla sürülür.
Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











