Kolay Yaş Pasta
Kolay Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı toz fındık yahut ceviz (isteğe bağlı)
- 1 adet muz
- 1 paket sade kremşanti
Pastacı kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket sade toz kremşanti
- 1 adet yumurta sarısı (kullanmayada bilirsiniz)
Çikolatalı sos;
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 paket şekerli vanilin
- Yarım paket çikolata
Kolay Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce bir paket kremşantimizi çırpalım, buzdolabında bekletelim.
- Sonra pandispanyamızı hazırlayalım yumurta ve şekeri 3 dk çırpalım.
- Diğer materyalleri de ekleyip tekrar karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş küçük uzunluk yuvarlak borcamda 170 derece de 20 -25 dk pişirelim.
- Pastacı kremasını hazırlayalım, şekerli vanilin hariç tüm gereçleri tencereye alıp karıştıralım, ocağa alalım ,kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım bi kaç dk daha pişirelim ocaktan alıp şekerli vanilini ekleyip çırpalım.
- Çikolatalı sos için çikolata hariç tüm gereçleri tencereye alalım karıştıralım ocağa alıp kaynayana kadar pişirelim ,altını kısıp çikolatayı ekleyelim, karıştırmaya devam edelim 1 -2 dk daha pişirelim ocaktan alalım.
- Soğuyan pandispanyamızı alıp ordan ikiye keselim kekimizi sütle ıslatalım pastacı kremamızın birazını dökelim .
- Üzerine halka halinde ince ince doğradığımız muzlardan dizelim.
- Kalan kremayı dökelim düzeltelim .
- Daha sonra öteki keki ıslatıp kapatalım kekin üzerine tekrar biraz süt gezdirelim.
- Üzerine kremşanti sürelim ,daha sonra soğuyan çikolatalı sosu dökelim, istediğimiz üzere süsleyelim ve yaş pastamız hazır :).
- 1 gün buzdolabında beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Kolay Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






