Dondurulmuş Meyveli Cheesecake
Dondurulmuş Meyveli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi ( 300 gram)
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı fındık
- Peynirli harç için; 400 gram labne peyniri
- 200 ml sıvı krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 450 gram dondurulmuş karışık meyve
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker ( meyvenin ekşiliğine nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Dondurulmuş Meyveli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvi ve fındığı rondodan geçirelim üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip karıştıralım kelepçeli kalıba yağlı kağıt serelim harcı yayıp bardak tabanıyla düzeltelim dolapta dinlendirelim.
- Çırpma kabına labne,şeker ve vanilyayı ekleyip 2 dakika çırpalım, üzerine yumurtaları teker teker ekleyerek düşük evrede çırpalım ,kremayı ,un ve nişastayı ekleyip karıştıralım.
- Karışımı bisküvinin üzerine yayalım evvelce ısıtılmış 160 derece fırında 50_60 dakika pişirelim ( alt kata ısıya sağlam bir kaba su koyalım) orta kısmı hafif sallanıyorsa pişmiştir ,fırın kapağını aralayarak fırında soğumaya bırakalım.
- Daha sonra buzdolabında 5-6 saat dinlendirin.
- Meyveli sosu için meyveleri tencereye alalım üzerine şekeri ekleyip karıştıralım kısık ateşte biraz pişirelim yumuşayınca, yarım çay bardağı suda açtığımız nişastayı ekleyelim karıştıralım kaynamaya başlayıp kıvam alınca ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra cheesecakein üzerine yayalım ,bir gece buzdolabında dinlendirelim, dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Dondurulmuş Meyveli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















