Tavada Pırtık Böreği

Tavada Pırtık Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet böreklik yufka köy yufkası olur

Sos materyalleri için;

  • 1 adet maden suyu
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç gereç için;

  • Çorba kasesi kadar peynir
  • Herhangi peyniri kullanabilirsiniz
  • 7-8 kol maydanoz

Tavada Pırtık Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Temizlenmiş maydanozu ince ince doğrayın.
  2. Peynirle karıştırıp bir kenara alın.
  3. Sos gereçlerini derin bir kasede çırpın.
  4. Yufkaları evvel rulo sarın.
  5. Mutfak makasıyla iki cm genişliğinde kesin.
  6. Kesilen şeritlerin yarısını geniş ve kalın tabanlı bir tavaya yerleştirin.
  7. Üzerine peynir karışımını yayın.
  8. Kalan yukaları peynirin üzerine döşeyin.
  9. Hazırlanan sosu her tarafına eşit olarak dökün.
  10. 5 dakika kadar böylelikle bekletin yufkalar sosu büsbütün çeksin.
  11. Tavayı ocağa alıp orta ateşte kızartın.
  12. Geniş bir tabak yardımıyla karşıt çevirip öteki tarafını da kızartın. Mis üzere tava böreğimiz hazır. Afiyet olsun.

Not:Tava ölçüsü 24 cm. Ben bu böreği yaparken kıymetlendirme hedefli tandır ekmeğini kullandım.
Yufkaya nazaran biraz daha kalın olduğu için 10 dakika kadar soslu olarak beklettim ve çok hoş oldu.
Sizde elinizde kalan köy yufkası böreklik yufka yada lköy tandır ekmeklerini bu halde değerlendirebilirsiniz

Tavada Pırtık Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?
Jalepeno Sos
Kestaneli Supangle
+6 Ay Sebze Çorbası
Elmalı Kurabiye
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet