Tavada Pırtık Böreği

Tavada Pırtık Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet böreklik yufka köy yufkası olur
Sos materyalleri için;
- 1 adet maden suyu
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç gereç için;
- Çorba kasesi kadar peynir
- Herhangi peyniri kullanabilirsiniz
- 7-8 kol maydanoz
Tavada Pırtık Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş maydanozu ince ince doğrayın.
- Peynirle karıştırıp bir kenara alın.
- Sos gereçlerini derin bir kasede çırpın.
- Yufkaları evvel rulo sarın.
- Mutfak makasıyla iki cm genişliğinde kesin.
- Kesilen şeritlerin yarısını geniş ve kalın tabanlı bir tavaya yerleştirin.
- Üzerine peynir karışımını yayın.
- Kalan yukaları peynirin üzerine döşeyin.
- Hazırlanan sosu her tarafına eşit olarak dökün.
- 5 dakika kadar böylelikle bekletin yufkalar sosu büsbütün çeksin.
- Tavayı ocağa alıp orta ateşte kızartın.
- Geniş bir tabak yardımıyla karşıt çevirip öteki tarafını da kızartın. Mis üzere tava böreğimiz hazır. Afiyet olsun.
Not:Tava ölçüsü 24 cm. Ben bu böreği yaparken kıymetlendirme hedefli tandır ekmeğini kullandım.
Yufkaya nazaran biraz daha kalın olduğu için 10 dakika kadar soslu olarak beklettim ve çok hoş oldu.
Sizde elinizde kalan köy yufkası böreklik yufka yada lköy tandır ekmeklerini bu halde değerlendirebilirsiniz
Tavada Pırtık Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




