Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğüs
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Toz biber
  • Karabiber

Bulamak için;

  • Un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, un ve baharatları tuz ile baraber karıştırma kabına alalım, düzgünce karıştıralım.
  2. Daha sonra şeritler halinde doğradığımız tavuk göğsünü sosa ekleyelim ,iyice harmanladıktan sonra streçleyip 2 saat dolapta bekletelim.
  3. Dolaptan çıkarıp evvel una bulayıp daha sonra da kızgın olmayan fakat gereğince ısıtılmış yağda kızartalım .
  4. Ocak orta ateşte olmalı yoksa çiğ kalır tabular deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Köftesi
Girit Usulü Kabak Sıyırma
Elmas Kurabiye
Karışık Şiş
Erikli Kek
Marmelat Dolgulu Pastane Kurabiyesi Tarifi
Hdabla | © 2025 |