Çıtır Tavuk
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk göğüs
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Toz biber
- Karabiber
Bulamak için;
- Un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, un ve baharatları tuz ile baraber karıştırma kabına alalım, düzgünce karıştıralım.
- Daha sonra şeritler halinde doğradığımız tavuk göğsünü sosa ekleyelim ,iyice harmanladıktan sonra streçleyip 2 saat dolapta bekletelim.
- Dolaptan çıkarıp evvel una bulayıp daha sonra da kızgın olmayan fakat gereğince ısıtılmış yağda kızartalım .
- Ocak orta ateşte olmalı yoksa çiğ kalır tabular deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















