Kıymalı Bamya Yemeği

Kıymalı Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 100 gr kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 250 gr bamya
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 1 adet limon suyu

Kıymalı Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 büyük soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağ konulmuş tencereye atılır.
  2. Biraz pembelesen soğanların üzerine kıyma konulur ve karıştırılır.
  3. İki yemek kaşığı salça, tuz,karabiber ve pul biber eklenir. Ve iki diş sarımsak rendelenir.
  4. Pazardan aldığımız bamyalar yıkanmadan evvel taepeleri oval halde kesilir ve yıkanır.
  5. Bamyalar tencereye konulur.
  6. Üzerine 1 adet limon suyu sıkılır. Hafif kaşık hareketiyle bamyalar yerleştirilir ve kapak kapatılır.

✨✨püf noktası: yemeğin suyunu koyduktan sonra kapağı kapatın ve karıştırmayın. 💯.

Yapanlara afiyet olsun. Beğenmeyi ve takip etmeyi unutmayın 🤗.

Kıymalı Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Biber Dolması
Şık Desenli Elmalı Tart
5 Dakikada Fırında Tavuk Pirzola
Roka Salatası
Şeftalili Kek
Sirkesiz Susuz Ve Limon Tuzsuz Domates Turşusu
Hdabla | © 2025 |