Antep Fıstıklı Rulolar

Antep Fıstıklı Rulolar Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram un
- 250 ml süt (ılık)
- 100 gram şeker
- 1 paket maya
- 150 gram tereyağı (eritilmiş)
- 1 tutam tuz
İç dolgu için;
- 150 gram dövülmüş antep fıstığı
- 3 yemek kaşığı antep fıstık kremi
Frosting için;
- 200 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı fıstık kremi
- Birkaç damla vanilya özü yahut aroma (isteğe bağlı)
Servis için;
- Biraz fıstık kremi
- Çekilmiş fıstık
Antep Fıstıklı Rulolar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurun hazırlanışı için un, süt, tereyağ, maya, şekeri ve bir tutam tuzu mutfak robotuna alın.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Hamurun üzerini örtün ve ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru unlu bir yere alın ve yaklaşık 1 cm kalınlığında dikdörtgen biçiminde açın.
- Fıstık kremini, çekilmiş fıstığı hamurun üzerine eşit formda yayın.
- Hamuru uzun kenarından başlayarak dikkatlice rulo formunda sarın.
- Ruloyu yaklaşık 2-3 cm kalınlığında iplik ile dilimlere kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.
- Tepside 15-20 dakika daha bekletin ki biraz kabarsın.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzeri yavaşça kızarana kadar pişirin.
- Frosting hazırlanışı için; fıstık kremi, labne peyniri, vanilya özü ve sütü karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Fırından çıkan sıcak ruloların üzerine hazırladığınız frosting’i sürün. Çekilmiş fıstık ve fıstık kremi serpiştirin. Soğuduktan sonra servis edin.
Antep Fıstıklı Rulolar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










