Fırında Somon / Patates Ve Soğan Eşliğinde

Fırında Somon / Patates Ve Soğan Eşliğinde Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 dilim somon fileto
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 adet limon (yarısı suyu, yarısı dilim)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber (tatlı)
  • Kekik
  • Biberiye yahut dereotu (isteğe bağlı)

Fırında Somon / Patates Ve Soğan Eşliğinde Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri ince dilimler, soğanı halka halka doğrayın.
  2. Geniş bir kapta zeytinyağı,sarımsak, tuz, karabiber, tatlı toz biber, limon suyu ve isteğe nazaran kekikle somonu soslayın.
  3. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine somonu koyun.
  4. Daha sonra patates ve soğanları da birebir sos tabağına koyup harmanlayın, somonun yanına yayın.
  5. Dilerseniz pişirirken somonun üstüne limon dilimi koyabilirsiniz.
  6. Tepsinin üzerini bir yağlı kağıt ile kapatıp 200derecede evvel 20 dakika pişirin, sonra kaldırıp 10 dakika daha pişirin ki üzeri hafif kızarsın. Bu prosedürle patatesler yumuşak, somon ise sulu kalır.

Fırında Somon / Patates Ve Soğan Eşliğinde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Pişi (Çok Pratik, Yağ Çekmez Uğraştırmaz)
Mis Gibi Ev Berliner’i – Dışı Altın Rengi İçi Dolgulu – ( Alman Mutfağı )
Meyveli Kış Çayı
Cookie
Pirpirim (Semizotu) Aşı (Gaziantep)
Közlenmiş Kapyabiber Bu Tarif Kaçmaz
Hdabla | © 2025 |