Mis Gibi Karnıyarık
Mis Üzere Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- Sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
Üzeri için;
- 1 kaşık domates salçası
- 2 bardak sıcak su
Mis Üzere Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları çizgili formda soyup yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz.
- Daha sonra patlıcanları sudan alıp kağıt havluyla suyunu çektiriyoruz. Yağda kızartıp ortasını bir bıçak yardımıyla açıyoruz.
- Daha sonra birebir yağda soğanı kavurup akabinde biber ve domatesi ekliyoruz.
- Kıymamızıda ekledikten sonra tuzunu ve biberini ekliyoruz.
- Hazırladığımız iç harcımızı patlıcanların ortasına dolduruyoruz ve üstünü domates ve biberle kapatıyoruz.
- Ayrı bir kapta salçamızı sıcak su yardımıyla eritip patlıcanların kenarlarına döküyoruz ve akabinde evvelce ısıttığımız 170 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Mis Üzere Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











