Buz Küplerinde Dinlenmiş Zeytinyağlı Deniz Börülcesi
Buz Küplerinde Dinlenmiş Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 bağ deniz börülcesi
- Az bi sirke ( suda bekletip kirini temizlemek için )
- Yaklaşık 2 adet limon
- Yarım çay bardağından biraz fazlaca zeytinyağı
- 3 diş sarımsak ( kaç bağ börülce varsa o kadar diş sarımsak)
- Bolca buz küpü ( rengi canlı tutmak için )
Not; Tuz katiyen yok ( börülce epeyce tuzlu aslında )
Buz Küplerinde Dinlenmiş Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Börülcelerin kumlu çamurlu kısımlarını ayırıyoruz, güzelce suda yıkayıp temizliyoruz.
- Tencerenin içine sığacak formda uzunluklarını ayarlıyoruz( kırabilir veya kesebilirsiniz makasla), sonrasında üç-beş dakika göz kararı az bir sirke ek ettiğimiz suda bekletiyoruz ki olabildiğince gözümüzden kaçan kumu çamuru varsa ,o da aksın diye….
- Ardından kaynamış olan suda yalnızca 12-15 dakika kadar haşlıyoruz ( mühlet daha fazla olursa sönüyor, yapış yapış oluyor, ayıklaması da sıkıntı oluyor. ).
- Püf noktası; kaynar sudan aldığımız börülcelerimizi süzgece döküyor ve anında üzerine çokça buz küpü koyuyoruz ( suya tutmuyorum !) buz işi çözüyor rengi sabitliyor ,muhteşem bir dirilik veriyor
- Ardından börülceleri her bir ince sapından tek tek tırnağımızla tutup bir kabın içerisine sıyırıyoruz ve biriktiriyoruz; sonrasında hazırlamış olduğumuz zeytinyağı, sarımsak ve limon karışımına (damak tadına nazaran oranlar değiştirilebilir )dinlenmiş ve sıyrılmış olan börülcemizi ekliyoruz ve servis tabağına alıyoruz….Afiyet olsun….
Buz Küplerinde Dinlenmiş Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








