Karnıyarık
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
İç harcı için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 1 adet biber
- 3 tane sarımsak
- 400 ve kıyma
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates rendesi
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir tutam maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet domates
- 1 adet biber
Sosu için;
- 2.5 su bardağı su
- Yarım yemek aşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates rendesi
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanlarınızın başlarını kesmeden soymaya çalışıyoruz sonra uç kısmını kesiyoruz.
- Sonrasında patlıcanları alacalı biçimde soyacakla soyuyoruz.
- Ortasından kesip içini dışını yağlayıp tuzlayıp 220 derece evvelce ısıttığımız fırına atıp 40 dakika patlıcanların pişmesini bekliyoruz.
- Patlıcanlar pişerken öteki yandan tavamıza soğanlarımızı doğrayıp kavurmaya başlıyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra biberleri sonra salçaları sırasıyla ek edip pişiriyoruz.
- Daha sonrasında kıymamızı ek edip güzelce kavuruyoruz, daha sonrasında domates rendemizi,sarımsağımızı ve maydanozumuzu ekleyip pişiriyoruz.
- İç harcı pişmesi de yaklaşık 40 dk sürdü.
- Aynı anda pişen patlıcan ve iç harcı bileştirme vakti.
- Tepsideki patlıcanlarımızın içlerini ezdirip kıyamlı iç harcımızı koyuyoruz.
- Üzerini doğradığımız domates ve biberlerle süslüyoruz.
- Bir kapta salçalı suyumuzu hazırlayıp tepsiye ek edip 200 derecelik fırına sürüyoruz.
- Yaklaşık 40 dakika pişen karnı yarığımız hazır.
- Fırının içinde biraz dinlendikten sonra afiyetle yeme vakti.Afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















