Nevzine Tatlısı

Nevzine Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı üzüm pekmez
  • Bir kaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Nevzine Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nevzine tatlısı için öncelikle şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynamaya bırakalım.
  2. Ocağın altını kapatarak pekmezi ekleyip soğumaya bırakalım.
  3. Nevzine tatlımızın hamuru için yoğurma kabında tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu karıştıralım.
  4. Yaklaşık 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzu yağlanmış fırın kabına elimizle bastırarak yerleştirelim.
  6. Hamurun üzerini çatal yardımı ile çizerek form verelim.
  7. Hamurumuzu evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  8. İlk sıcaklığı çıkan tatlımı keserek soğumuş olan şerbetimizi üzerinde gezdirelim.

Nevzine Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kitkat Tadında İkramlık
Fasulye Piyazı
Fırında Sebzeli Salata (Çok Kolay Çok Lezzetli)
Süt Bombası
Doğal Ekmek
Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |