Tahinli Islak Kek

Tahinli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 1 çay bardağı ezilmiş ceviz

Tahinli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Toz şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar güzelce çırpalım.
  2. Sıvı yağ, nişasta, un, sıcak su, kabartma tozu, vanilya ekleyip spatula ile söndürmeden yavaş yavaş karıştıralım.
  3. Harcı istediğimiz kalıba dökelim evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  4. Fırından alıp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk süt gezdirelim, tahinin içine pudra şekeri koyup karıştıralım ,karışımı kekin üstüne dökelim.
  5. Ardından kavrulmuş susam ve çekilmiş ceviz serpiştirelim afiyet olsun.

Tahinli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sevimli Kurabiyeler
Lahmacun
Şekerpare
Tarçınlı Zencefilli Kurabiye
Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna
Çörek Otlu Yeşil Poğaça
Hdabla | © 2025 |