Mercimek Köftesi (Tam Ölçü)

Mercimek Köftesi (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince kısırlık bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 2 küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 demet maydanoz ( sapları ayrılacak )
  • 7-8 kısım yeşil soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dilediğiniz salça
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber (baharatlar damak zevkinize bağlı olarak değişebilir )

Servis için ;

  • Kıvırcık
  • Limon

Mercimek Köftesi (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yıkadığımız mercimeğin üzerine suyu ek edip ocağa alıyoruz. Mercimekler güzelce eriyene kadar pişiriyoruz.
  2. Biz de o sırada yeşillikleri temizleyip doğruyoruz.
  3. İyice eriyen mercimeğin üzerine ocağı kapatıp bulguru ekleyip bir cins karıştırdıktan sonra ağzını kapayıp dinlenmeye alıyoruz.
  4. Doğradığımız kuru soğanı yağ ve salça ile birlikte küçük bir tencereye koyup ocağa alarak kavuruyoruz.
  5. Kavrulan soğana baharatları bu evrede ekleyip harmanlıyoruz.
  6. Dinlenen bulgur ve mercimek karışımına salçalı sosumuzu ek edip bir cins karıştırıyoruz üzerine yeşillikleri de ekleyip tekrar dinlenmeye alıyoruz. ( yeşillikleri bu kademede eklersek harcın sıcaklığı ile biraz yumuşamış olur).
  7. Tarifte en kıymetli ayrıntı karışımın güzelce dinlenmiş olması.
  8. Şekil vermek için çabuk etmiyoruz. (15-20 dk bulgurun hem yağı çekmesi hem yeşilliklerin diriliğini biraz kaybetmesi hem de baharatların uygunca karışıma dahil olabilmesi için bekliyoruz).
  9. Artık dinlenen karışıma dilediğimiz üzere biçim vererek servise hazırlayabiliriz. Afiyet olsunnn.

Mercimek Köftesi (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuşbaşılı Hünkar Beğendi
Suşi (Videolu)
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası
Misafir-Komşu-Çay Saati
Diyet Pizza (Yulaflı)
Hdabla | © 2025 |