Mercimek Köftesi (Tam Ölçü)
Mercimek Köftesi (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince kısırlık bulgur
- 3 su bardağı su
- 2 küçük uzunluk kuru soğan
- 1 demet maydanoz ( sapları ayrılacak )
- 7-8 kısım yeşil soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dilediğiniz salça
- 2,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber (baharatlar damak zevkinize bağlı olarak değişebilir )
Servis için ;
- Kıvırcık
- Limon
Mercimek Köftesi (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yıkadığımız mercimeğin üzerine suyu ek edip ocağa alıyoruz. Mercimekler güzelce eriyene kadar pişiriyoruz.
- Biz de o sırada yeşillikleri temizleyip doğruyoruz.
- İyice eriyen mercimeğin üzerine ocağı kapatıp bulguru ekleyip bir cins karıştırdıktan sonra ağzını kapayıp dinlenmeye alıyoruz.
- Doğradığımız kuru soğanı yağ ve salça ile birlikte küçük bir tencereye koyup ocağa alarak kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana baharatları bu evrede ekleyip harmanlıyoruz.
- Dinlenen bulgur ve mercimek karışımına salçalı sosumuzu ek edip bir cins karıştırıyoruz üzerine yeşillikleri de ekleyip tekrar dinlenmeye alıyoruz. ( yeşillikleri bu kademede eklersek harcın sıcaklığı ile biraz yumuşamış olur).
- Tarifte en kıymetli ayrıntı karışımın güzelce dinlenmiş olması.
- Şekil vermek için çabuk etmiyoruz. (15-20 dk bulgurun hem yağı çekmesi hem yeşilliklerin diriliğini biraz kaybetmesi hem de baharatların uygunca karışıma dahil olabilmesi için bekliyoruz).
- Artık dinlenen karışıma dilediğimiz üzere biçim vererek servise hazırlayabiliriz. Afiyet olsunnn.
Mercimek Köftesi (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











