Glutensiz Kayseri Yağlaması
Glutensiz Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı glutensiz mionel un
- Yarım su bardağı glutensiz nam un
- Tuz
- Su
İç harcı için;
- Yarım kg kıyma
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- Tuz
- Reyhan
- Kekik
- Karabiber
Glutensiz Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm materyalleri karıştırıp yoğurun.
- 6 eşit modüle ayırın, servis tabağı büyüklüğünde açın.
- Teflon tavada yağsız olarak artlı önlü pişirin.
- Kıymalı harç için: kıymayı kısık ateşte kavurun.
- Üzerine soğan ekleyip pembeleşinceye kadar pişirin.
- Domates ve biberi ekleyin, biraz daha pişirdikten sonra ocağı kapatın.
- Pişen hamurların üzerine tereyağı yahut margarin sürün.
- Ardından kıymalı harcı çokça yayın. Ve işte… efsane lezzet hazır! 😋.
Glutensiz Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













