Vişneli Çikolata Soslu Tart Kek (Tamamen Sütsüz)

Vişneli Çikolata Soslu Tart Kek (Tamamen Sütsüz) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1+ 1/4 (çeyrek) su bardağı (250 ml) çay demi(soğuk olacak)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 20-25 adet vişne ( dondurulmuş olabilir )
- Çikolata sosu için materyaller:
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı sıcak su
Vişneli Çikolata Soslu Tart Kek (Tamamen Sütsüz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri bir kaba alıp, güzelce çırpıyoruz.
- Ardından sırasıyla sıvı yağı, çay demini ve kakaoyu ekleyip çırpıyoruz.
- Unu ve hamur kabartma tozunu ekleyip, üzerlerine bir çimdik tuz atıyoruz ve mikserle güzelce çırpıyoruz.
- Karışımı yağladığımız tart kalıbına alıyoruz. Üzerine vişnelerimizi batırıyoruz.
- Kekimizi evvelce ısıtılmış fırında 170-180 derecede fansız ayarda 25-30 dakika pişiriyoruz.
- Pişen kekimizin soğumasını bekliyoruz. Çikolata sosumuzu yapmaya geçiyoruz.
- 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı nişastayı sos tavamıza alıyoruz.
- Üzerine yarım su bardağı sıcak su ekliyoruz.
- Kıvam alıncaya kadar 3-4 dakika pişiriyoruz ve sosumuzu soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz.
- Kekimizi buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun 🙂
Vişneli Çikolata Soslu Tart Kek (Tamamen Sütsüz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











