Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav

Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 -1/2 (yarım) su bardağı basmati pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 adet kapta biber
  • 1 adet taze yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • 500 ml kadar kaynar su

Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kaba pirinçi alalım, üzerine ılık su ek edelim.
  2. Kenarda 20 dakika kadar beklerelim.
  3. Suyunu süzüp sudan gecırelim süzgeçte bırakalım büsbütün suyunu süzmesini sağlayalım.
  4. Diğer taraftan uygun bir tavaya sıvı yağ alalım ,kızgın yağın üzerine ince doğranmış sarımsağı alalım.
  5. İnce ince küp küp doğranmış tavuk göğsünü alalım pişene kadar kısık ateşte kavuralım.
  6. İnce ince kıyılmış biberi ek edin, yumuşayıncaya kadar kavuralım. Tuzunu ve baharatı ek edelim.
  7. Kenarda beklemiş olan pirinçi ek edelim.
  8. Kaşık yardımı ile karıştırarak pirinçi biraz kavuralım. Bu basamakta tereyağını ek edelim.
  9. Üzerine kaynar suyu ek edelim kısık ateşte suyunu çekene kadar denetimi sekizde pişmeye bırakalım. Tuzunu denetim edelim.
  10. Pişmiş olan pilavı dinlendirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damak Çatlatan Tahinli Kurabiye
Kardelen Tatlısı
Şeftalili Smoothie
Fırında Mantar
Fırında Püreli Somon
Tartolet
Hdabla | © 2025 |