Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav
Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 -1/2 (yarım) su bardağı basmati pirinç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 2 adet kapta biber
- 1 adet taze yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Damak tadınıza nazaran tuz
- 500 ml kadar kaynar su
Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kaba pirinçi alalım, üzerine ılık su ek edelim.
- Kenarda 20 dakika kadar beklerelim.
- Suyunu süzüp sudan gecırelim süzgeçte bırakalım büsbütün suyunu süzmesini sağlayalım.
- Diğer taraftan uygun bir tavaya sıvı yağ alalım ,kızgın yağın üzerine ince doğranmış sarımsağı alalım.
- İnce ince küp küp doğranmış tavuk göğsünü alalım pişene kadar kısık ateşte kavuralım.
- İnce ince kıyılmış biberi ek edin, yumuşayıncaya kadar kavuralım. Tuzunu ve baharatı ek edelim.
- Kenarda beklemiş olan pirinçi ek edelim.
- Kaşık yardımı ile karıştırarak pirinçi biraz kavuralım. Bu basamakta tereyağını ek edelim.
- Üzerine kaynar suyu ek edelim kısık ateşte suyunu çekene kadar denetimi sekizde pişmeye bırakalım. Tuzunu denetim edelim.
- Pişmiş olan pilavı dinlendirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












