Bisküvi Tadında Tahinli Kurabiye

Bisküvi Tadında Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilin

Üzeri için:

  • İri çekim fındık yahut pirinç fındık
  • 1 su bardağı tahin
  • Toz şeker

Bisküvi Tadında Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için un hariç tüm gereçleri bir kapta çırpıcıyla karıştırın.
  2. Unu kattıktan sonra spatula ile karıştırın.
  3. Elle yapmanızı önermem zira çok ele yapışan bir hamur.
  4. Cıvık sanıp ekstra un eklemeyin.
  5. Elinizi hafif yağlayarak rahatlıkla hal verebilirsiniz.
  6. 23-24 bezeye ayıralım.
  7. Elimizde yuvarlayıp üzerini fındığa bulayalım.
  8. Tepsiye geniş aralıklarla dizelim zira yayılıp büyüyor.
  9. Bir çay bardağının altını hafif yağlayıp bezelerin üzerine bastırarak çukurlar oluşturalım.
  10. Çukurlara 1 er tatlı kaşığı tahin dökelim.
  11. En son tahinli kısımlara toz şeker serperek evvelden ısınmış 180 derece fırında 22-23 dk pişirelim.

Bisküvi Tadında Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kelepçeli Kalıpta Tiramisu
Kış Keki Havuçlu Zencefilli (Videolu)
Sebzeli Et Haşlaması (Şifa Deposu)
Soğuk Baklava
Mayasiz Yumuşacık Poğaça
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |