Fırında Garnitürlü Girit Kabağı Dolması
Fırında Garnitürlü Girit Kabağı Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet girit kabağı
Garnitürlü içi için:
- 1 çay bardağı taze bezelye
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet köy biber
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz dereotu ve taze nane
Tepsiye suyu için :
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
Fırında Garnitürlü Girit Kabağı Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havucu patatesi soyalım, küp doğrayalım.
- Bezelyeyi bu tencereye koyalım, üzerine su ekleyelim 7-8 dk kısık ateşte haşlayalım.
- Sonra soğuk sudan geçirelim süzgüye alalım ,tabağa alalalım öteki tarafta soğanı, sarımsağı küçük yemeklik doğrayalım.
- Biberlerin çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım, tavaya yağı koyalım soğan sarımsağı ek edip karıştıralım.
- Bir dk kavuralım sonra biberleri ek edip karıştıralım.
- İki üç dk kısık ateşte pişirelim, garnitürleri ek edip karıştıralım ,bir iki dk kısık ateşte kavuralım.
- Soğuması için bir tabağa alalım, kabağı üst kısmı kapak biçimde keselim ,alt kısmı çok az ince formda keselim.
- Tabağa oturması için içini bir cm kalacak biçimde tatlı kaşığı ile oyalım, düz bir tepsiye koyalım.
- 6-7 dk kısık ateşte haşlayalım, soğuk sudan geçirelim süzgüye alalım.
- Fırın tepsisine kabakları dizelim.
- Garnitürun içine ince kıyım yeşillik koyup karıştıralım, bir kaşık yardımıyla kabakların içlerini dolduralım su, yağ ,tuz karıştıralım üzerine gezdirerek yavaşça dökelim.
- Kestiğimiz kabaklarin kapak kısmı yanlarına koyalım su ile ıslatılmış yağlı kağıt sıkıp üzerine tepsinin üzerine kapatalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 denetim ederek 35_40 dk pişirelim.
- Sonra üzerinden kağıdı alalım. Üzeri açık halde 5 dk pişirelim afiyet olsun.
Not: isteğe nazaran sarımsaklı yoğurt ,sade yoğurt yahut limon ile tüketebiliriz.
Fırında Garnitürlü Girit Kabağı Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















