Hindistan Cevizli Sultan Sarması
Hindistan Cevizli Sultan Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hindistan cevizi veya
- 2 paket bisküvi
Muhallebi için :
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un (200ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket vanilya
- 70 gr tereyağ yahut sanayağ
Üzeri için :
- 1 poşet krem şanti
- Yarım su bardağı süt
Hindistan Cevizli Sultan Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tepsiye hindistan cevizini yayalım eşit bir formda.
- Tencereye süt,şeker,un ve kakao ile kaynayana kadar karıştıralım.
- Fokurdamaya başlayınca ocaktan alalım.
- İçine tereyağ ve vanilyayı ekleyip,yağ eriyene kadar karıştıralım.
- Hiç bekletmeden hindistan cevizi serpilmiş tepsiye döküp yayalım. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Daha sonra krem şanti ve sütü çırpın ve soğuyan muhallebinin üzerine eşit bir biçimde yayın.
- 3-4 saat buzdolabında bekletin.
- Ardından eşit kesimlere bölüp sarın ve servis edin afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Sultan Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









