Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet doğranmış kuru soğan
- 3 adet doğranmış sivri biber
- 3 adet doğranmış kabuğu soyulmuş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı iri bulgur
- 5 su bardağı sıcak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı tencereye alınır.
- Biber, soğan eklenir 2-3 dakika kavrulur.
- Salça eklenir 1-2 dakika daha kavrulur.
- Domates ve tuz eklenir.
- Tencerenin ağzı kapalı biçimde 2-3 dakika pişirilir.
- Baharatlar bulgur ve su eklenir.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- 15 dakika demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun 🩷.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






