Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet doğranmış kuru soğan
  • 3 adet doğranmış sivri biber
  • 3 adet doğranmış kabuğu soyulmuş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı iri bulgur
  • 5 su bardağı sıcak su

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı tencereye alınır.
  2. Biber, soğan eklenir 2-3 dakika kavrulur.
  3. Salça eklenir 1-2 dakika daha kavrulur.
  4. Domates ve tuz eklenir.
  5. Tencerenin ağzı kapalı biçimde 2-3 dakika pişirilir.
  6. Baharatlar bulgur ve su eklenir.
  7. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  8. 15 dakika demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun 🩷.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Külah Tatlısı (Korne)
Kıbrıs Tatlısı
Mantar Çanağında Tavuk Sote
Çilekli Reyhan Şerbeti
Avakadoyu Bir De Böyle Deneyin
Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası)
Hdabla | © 2025 |