Sebzeli Karides

Sebzeli Karides Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram karides (çimçim karides kullandım)
  • 1 adet kapya kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 paket mantar
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz (miktarları size göre)

Sebzeli Karides Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayıklanmış temizlenmiş karidesleri kaynar tuzlu suda rengi beyazlayana kadar 5 dakika haşlıyoruz,.
  2. Suyunu süzmeye bırakıyoruz.
  3. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağı kızdırıp üzerine doğradığımız soğan sırası ile zerzevatları ekleyip mantar suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Suyu süzülen karidesleri de ekleyip 10 dakika daha pişirelim.
  5. Sebzeler yeterlice yumuşamış olacak karides bir tık canlı kalacak.
  6. Sarımsak ve baharatları, tuzu ekleyip sonrasında kase güveç kullanacaksanız onlara aktarabilirsiniz ben tek güveç tepside yaptım.
  7. Üstüne kaşar ekleyerek 180 derece evvelce ısınmış fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirdim, afiyetle 🫶🏻.

Sebzeli Karides Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Yufka Böreği
Evde Profiterol Tarifim
Fırında Patlıcan Kebabı
Avokadolu Yoğurt (12 + Ay)
Kuru Köfte
Çikolatalı Meyveli Pasta
Hdabla | © 2024 |